Dongfeng Honda elektromos autó üzem

Dongfeng Honda elektromos autó üzem

Dongfeng Honda elektromos autó üzem épül vegyesvállalati tulajdonosi formában Kínában kizárólag elektromos autók gyártására.

Dongfeng Honda EV gyár
Dongfeng Honda EV gyár

A Honda Motor (China) Investment Co., Ltd., a Honda százszázalékos kínai leányvállalata 2022. január 6-án bejelentette, hogy a Dongfeng Honda Automobile Co., Ltd., a Honda kínai autógyártó és -értékesítő vegyesvállalata egy új, kifejezetten elektromos járműveket (EV) gyártó üzemet épít, hogy megfelelő gyártási rendszert és kapacitást hozzon létre az EV-kínálat következő években történő bővítésére való felkészülés érdekében.

Az új, kifejezetten elektromos autók gyártására szolgáló üzemet a kínai Hubei tartományban, a Wuhan gazdasági fejlesztési zónában építik meg, 630 000 négyzetméteres telken, évi 120 000 darabos gyártási kapacitással, és a cél az, hogy 2024-ben megkezdődjön a gyártás.

Az új üzemet rendkívül hatékony és intelligens üzemként tervezték, amely képes lesz az EV modellek teljes körű gyártásra, és az EV-gyártás teljes folyamatát végzi majd, beleértve a préselés, hegesztést, festést, összeszerelést és a teljes járműellenőrzést. Az üzem arra is törekszik majd, hogy az automatizálás szintjét az iparágban vezető szintre emelje, főként az összeszerelési területen.

Az új üzem emellett proaktív módon fenntarthatósági kezdeményezéseket fog folytatni, amelyek magukban foglalják a megújuló energiaforrások, például a napenergia felhasználását a szén-dioxid-semlegesség megvalósítása érdekében, az újrahasznosított víz használatát és más erőforrás-takarékossági intézkedéseket, valamint a légszennyezés egyik fő forrásának számító VOC*-kibocsátás csökkentését.

A Honda továbbra is felgyorsítja villamosítási erőfeszítéseit a szén-dioxid-semlegesség 2050-ig történő megvalósítása érdekében, és olyan vonzó termékeket kínál, amelyek meghaladják a vásárlók elvárásait.

*Illékony szerves vegyületek

Dongfeng Honda Automobile Co., Ltd. adatai

A cég 2003-ban alakult. 50%-ban a Honda Motor Co., Ltd. és 50%-ban a Dongfeng Motor Group Co., Ltd. vállalat tulajdona. Székhelye: Wuhan, Hubei tartomány. 13700 alkalmazottja van jelenleg a vállalatnak.

Forrás: global.honda.com